Lägga Tegeltak i Stockholm

© Alvsjotak

Att lägga nytt och fräscht tegel på ett hus kan göra underverk för hela fastigheten. Tegel är det mest hållbara materialet som finns när det kommer till takläggning. Det kan hålla upp till 100 år med väldigt lite underhåll. Söker du en takfirma i Stockholm som kan lägga tegel tak har du kommit rätt.

Även om den initiala kostnaden för att installera ett tegeltak kan vara högre än för andra tak alternativ, kan teglets hållbarhet och låga underhållskrav leda till långsiktiga kostnadsbesparingar. Med rätt skötsel kan ett tegeltak hålla i flera decennier, vilket minskar behovet av frekventa reparationer eller utbyten.

Vad kan Älvsjö tak erbjuda dig

  • Ett snyggt samt hållbart tegeltak efter dina önskemål med ett bra pris.
  • Rådgivning om vilka tegelpannor som passar din byggnad.
  • Ett snabbt och säkert takbyte i Stockholmsområdet.
  • En säker byggarbetsplats som stör vardagen så lite som möjligt.
© alvsjotak.se

Det finns flera fördelar med tegeltak

Hållbarhet: Tegeltak är kända för sin långa hållbarhet. Takpannor tillverkas av material som lera, betong eller skiffer, som är mycket motståndskraftiga mot väder och vind, röta och insektsangrepp.

Estetik: Takpannor kan göra en byggnad mer estetiskt tilltalande. Tegelpannor finns i en mängd olika färger, former och storlekar, vilket ger utrymme för kreativitet och anpassning. Denna mångsidighet gör dem lämpliga för ett brett spektrum av arkitektoniska stilar.

Energieffektivitet: Tegeltak har utmärkta värmeisolerande egenskaper. De kan hjälpa till att reglera temperaturen i en byggnad genom att reflektera solvärme vid varmt väder och behålla värmen i svalare klimat. Detta kan leda till minskad energiförbrukning och lägre kostnader för uppvärmning eller kylning.

Brandbeständighet: Tegeltak har ett betydande brandmotstånd. Material som lera och betong är icke brännbara, vilket bidrar till att skydda byggnaden och minska risken för brandspridning från närliggande källor.

© alvsjotak

Takpannorna måste läggas korrekt

För att taket ska hålla tätt är det viktigt att takpannorna läggs på ett korrekt sätt. Om man anlitar våra takläggare behöver man inte tänka på detta. Den erfarna takläggaren ser till att det blir ett snyggt och hållbart resultat. Kunden ska inte heller behöva tänka på att tegelpannorna verkligen sitter på plats.

Alltid med säkerheten i åtanke

Att lägga tegeltak kräver högsta säkerhet. Eftersom vi arbetar på hög höjd har vi alltid byggnadsställningar när vi arbetar. Vi hanterar också tegelpannorna varsamt så de inte kommer till skada. Inom byggbranschen kommer det ständigt nya bestämmelser och regler. Vi håller oss uppdaterade på allt som händer så du slipper. Skulle det krävas bygglov kan vi också hjälpa dig med den processen på bästa sätt.

Har du frågor om priser och kostnad?

Om du kontaktar oss som privatperson är det stor chans att du har möjlighet till ROT-avdrag när vi lägger ditt tegeltak. ROT-avdraget är ett bra sätt att få ett lite billigare tak. Om du vill ha rådgivning eller har några funderingar kring detta bara kontakta oss. Boka Älvsjö tak för en offert idag!