Att tänka på inför låneansökan

När man kollar bankkontot och den totala summan återigen sjunkit känner man inte bara en stor stress, utan en hopplöshet där man inte vet vad man ska ta sig till. Hjälp finns i de allra flesta fallen att få, oavsett om man är ute efter ett större lån för att köpa familjens drömhus eller ett mindre för att ta sig an de ihängande räkningarna.

© Unsplash

Här ska du få en närmare titt på orsakerna till lån, var man ska ansöka om ett lån men även vad man kan tänka på innan man lämnar in en låneansökan.

Varför ansöka om ett lån?

Ett lån kommer i flera format. Det kan antingen handla om stora lån där beloppet är uppemot flera miljoner för ett husköp, men det kan även handla om något mindre som att en veterinärräkning måste betalas.

Några orsaker till att ansöka om ett lån:

  • Bilen har gått sönder och måste på reparation
  • Renovering i hemmet
  • Inköp av ett fordon vilket kommer löna sig i slutändan
  • Fakturorna har samlats i en hög och det är för långt till löning

Som du kan se finns det många orsaker till varför man skulle ansöka om ett lån, men kort och gott kan ett lån vara den där extra hjälpen som ibland bara behövs.

Var ska man ansöka om ett lån?

Bra fråga, och svaret är att det finns många företag och sajter att välja mellan, men vi vill göra valet lite enklare för dig. Hos Advisa kan du hitta lån till låg ränta, vilket helt klart är något att rekommendera så att du inte behöver spendera mer pengar än nödvändigt.

Hur kan Advisa egentligen vara till hjälp? Jo, de erbjuder dels en tjänst där man kan ansöka om privatlån på upp till 600 000 kronor, men det tar inte slut där eftersom det även hos dem går att jämföra en mängd olika långivare på marknaden.

Genom att ansöka om ett lån hos ett företag som Advisa har man möjligheten att göra det helt utan någon säkerhet? Det innebär att man inte bara kan använda pengarna till vad man vill utan att ange en orsak, utan man kan göra det helt själv utan att ha en högra hand.

Att tänka på inför ett lån

Att ta ett lån är som mycket annat helt på egen risk. Det brukar rekommenderas att man inte tar ett lån på mer än 80% av årsinkomsten, eftersom det viktiga givetvis är att betala tillbaka lånet plus räntan. Utöver det lönar det sig att göra upp plan för återbetalningstiden, eftersom den totala slutsumman kommer att variera beroende på det.