Peter Englund är en av föreläsarna på Stora Historiekryssningen 17–18 november.

Möt Peter Englund på Stora Historiekryssningen!

Den 17 november 2019 lättar vi ankar och fyller en Finlandsfärja med historia. Med ombord är bland annat Sveriges mest kända historiker, Peter Englund.

23 maj 2019

För tredje året i rad ger vi oss ut till havs med Stora Historiekryssningen. Arrangörer är Sveriges största historietidningar och Silja Line. Bland de engagerande och kunniga föreläsarna deltagarna får möta finns författaren och akademieledamoten Peter Englund.

Peter är sparsam med framträdanden, och vi är stolta över att han valt att ställa upp på just Stora Historiekryssningen.

Peter Englunds har haft mycket stor betydelse för det svenska historieintresset. Debutboken Poltava – berättelsen om en armés undergång blev en enorm framgång och har bildat skola för hur historia kan berättas.

– Jag skrev en bok som jag själv ville läsa men misslyckats med att finna, vare sig på bibliotek eller i boklådor, skriver han på sin egen hemsida.

Även Stridens skönhet och sorg som kom ut 2008 är epokgörande. Här berättar Peter Englund om första världskriget underifrån, genom människorna som var med. Boken växte med fler människoöden när den gavs ut i allt fler länder, och till hundraårsminnet av första världskriget gavs den ut i en omarbetad och utökad upplaga med en bok för varje år.

Missa inte tillfället att uppleva Peter Englund – anmäl dig till Stora Historiekryssningen här!

Kanske är du intresserad av...

Läs också