FÖLJ MED PÅ STORA HISTORIEKRYSSNINGEN! 11–12 NOVEMBER 2018

På dagen 100 år efter att första världskriget slutat fyller vi finlandsfärjan Silja Galaxy med historia under ett helt dygn. Lyssna på sex fantastiska föreläsare och träffa hundratals andra historieintresserade svenskar. Temat är “Sveriges historia – från vikingar till världskrig”.

16 april 2018

Bakom arrangemanget står Sveriges fem främsta historiska tidskrifter: Populär Historia, Allt om Historia, Världens Historia, Militär Historia och Släkthistoria.

I priset ingår bland annat en härlig buffémiddag med öl/vin. Och varför inte fixa julklapparna redan i november? På kryssningen kan du köpa signerade exemplar av föreläsarnas böcker, beställa prenumerationer till specialpris – och givetvis shoppa i Galaxys välsorterade butiker. Tips: En plats på Stora Historiekryssningen är också en perfekt Fars dags-present! Vi går till sjöss just denna dag, den 11 november.

Lätta ankar och ge dig in i historiens underbara värld! Anmälan sker till Silja Line via www.tallinksilja.se/historiekryssningen.

Föreläsare

Christopher O’Regan
Christopher är känd från TV-program som “Det sitter i väggarna” och “Gokväll”. Han kan mycket om all slags historia, men brinner särskilt för svenskt 1700-tal. På kryssningen ska han berätta personligt och underhållande om sitt favoritsekel. Vi lovar att det blir en föreläsning du aldrig glömmer!

Kristina Ekero Eriksson
Arkeologen som blev vetenskapsjournalist, författare och historieexpert i flera medier. Kristina tar utgångspunkt i de senaste utgrävningarna i Gamla Uppsala och berättar om starten på det vi kallar vikingatiden. Hon presenterar nya forskningsrön och avlivar gamla myter.

Bo Eriksson
Docent i historia vid Stockholms universitet och flitigt anlitad som expert och föreläsare. Bo har skrivit flera böcker, om allt från slaget vid Lützen till historiska monster. På kryssningen tar han utgångspunkt i sin senaste bok, om den berömda adelssläkten Sture, som kunde blivit Sveriges kungaätt. Var beredd på blodig dramatik!

Anna Maria Forssberg
Historiker och intendent vid Armémuseum, som medverkat i flera tv-produktioner som expert. Anna Maria ska berätta om den svenska stormaktstiden på 1600-talet, med speciellt fokus på krigspropagandan.

Gunnar Wetterberg
Kryssningen avslutas med att Gunnar, känd expert från SVT:s “Fråga Lund”, pratar om Sverige under första och andra världskrigen. Var inställd på både häpnadsväckande fakta och dråpliga historier! Gunnar har en bakgrund inom förvaltning och organisationer. Men han har också skrivit en lång rad uppmärksammade böcker om historia, bland annat om Axel Oxenstierna, familjen Wallenberg och landskapet Skåne.

Bengt Liljegren
Historielärare och författare – med ett förflutet som musiker i punkband. Bengt Liljegren har skrivit flera uppmärksammade biografier. På kryssningen ska han prata om Karl XII:s mytomspunna död i en löpgrav i Norge för exakt 300 år sedan.

Fakta om kryssningen

Silja Galaxy avgår söndagen den 11 november kl 19.30 från Värtahamnen i Stockholm. Vi lägger till i Åbo i Finland, men lämnar inte fartyget. Åter i Stockholm måndagen den 12 november kl 18.15.

Pris: Från 1695 kr. i delat dubbelhytt. Obs. Begränsat antal platser, boka redan idag!

Anmäl dig här: www.tallinksilja.se/historiekryssningen

Allt detta ingår i biljettpriset:

- Samtliga föreläsningar enligt program

- Hyttplats kategori B2 (möjlighet att uppgradera vid bokning)

- Välkomstdrink

- Buffémiddag med öl och vin

- Stor frukostbuffé

- Musikunderhållning ombord

- Prisvärd shopping

- Presentpåse med tidningar, erbjudanden mm.

- Möte med experter, redaktörer och hundratals andra historieintresserade

Kanske är du intresserad av...

Läs också