Populär Historias chefredaktör Magnus Bergsten ser fram emot släktforskarkryssningen i april 2019.

Årets roligaste släktkalas!

Vill du lära dig mer om släktforskning – på ett underhållande vis? Och samtidigt träffa Sveriges mest kände antikvitetsexpert? Då tycker jag att du ska boka plats på Släktforskarkryssningen 2019. Den 7–8 april kryssar vi med Viking Cinderella mellan Stockholm och Mariehamn. Välkommen ombord!

1 december 2018 av Magnus Bergsten

Det är fjärde året i rad som Populär Historias systertidning Släkthistoria arrangerar släktforskarkryssningen. Vi har plats för maximalt 400 deltagare. Och intresset brukar vara stort från hela landet. Så vänta inte för länge med att anmäla dig.

Kryssningen har etablerats som ett av årets allra viktigaste evenemang för släktforskare och alla andra som är intresserade av svensk historia. Och för egen del måste jag erkänna att den är en av årets verkliga höjdpunkter! Det är väldigt roligt att träffa alla glada människor, äta och dricka gott, och få frossa i ett intresse som vi har gemensamt. 

Förra året gjorde jag ett DNA-test ombord. Det gav mig mängder av nya “DNA-kusiner” och några av dem hoppas jag faktiskt få träffa på Cinderella i april.

Knut Knutson, Malin Lennartsson och Peter Sjölund föreläser på släktforskarkryssningen.

På kryssningen 2019 föreläser landets främste DNA-släktforskare, Peter Sjölund. Vi får också lära oss mer om hur relationerna mellan män och kvinnor såg ut i det gamla bondesamhället, i ett föredrag av historikern Malin Lennartsson. Och Knut Knutson, välkänd profil från “Antikrundan”, talar om sin kärlek till svenska allmogeföremål och arbetet med det populära tv-programmet.

Förutom de tre stora föredragen blir det miniföreläsningar, utställning och försäljning av böcker och tidningar. Hyttplats, stor middagsbuffé med öl och vin, frukost och musikunderhållning ingår i priset. Läs mer och boka här!

Hoppas att vi ses ombord!

Magnus Bergsten

Chefredaktör för Populär Historia & Släkthistoria

© Torbjörn Wester

Ombord finns intressanta utställare och möjligheter att lära mer om släktforskning.

Kanske är du intresserad av...

Läs också