TÄVLA OM PREMIÄRBILJETTER TILL ADRESSAT OKÄND

Populär Historias läsare har nu chansen att vinna premiärbiljetter till "Adressat okänd" på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. En aktuell och gripande föreställning där vi på nära håll följer hur radikalisering förändrar en människa och en vänskap. Tävlingen är avslutad.

I teaterföreställningen "ADRESSAT OKÄND" befinner de nära vännerna Martin och Max på varsin kontinent och brevväxlar för att hålla kontakten. Men radikaliseringen smyger sig på och komplicerar relationen. Du kan vinna biljetter till premiären!

© Andreas Ackerup

Den 30 september är det premiär för "Adressat okänd" på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Tävlingen är avslutad.

Konsthandlaren Max Eisenstein och konstnären Martin Schulse har arbetat tillsammans i USA under många år och blivit nära vänner. När Martin flyttar tillbaka till Tyskland börjar de brevväxla för att dela med sig av sina respektive liv med karriär, familj och vänner.

I USA nås Max av rapporter om nazismens utbredning och han oroas över sin judiska syster som är kvar i Tyskland. Martin, å andra sidan, berättar om framsteg inom karriären, nya vänner och delar med sig av nya tankar och idéer. För varje brev växer oceanen mellan de två forna vännerna. Vad händer med en människas empati och värdegrund när de normer som omger en gradvis förskjuts?

Tävlingen är avslutad.

Om föreställningen

"Adressat okänd" är en dramatisering av en brevroman från 1938 skriven av den amerikanska författaren Kathrine Kressman Taylor.

Regissören Natalie Ringler tilldelades SvD:s Thaliapris 2021 för pjäserna "Irakisk Kristus" och "Är det krig än?" på Teater Galeasen.

Skådespelare är Sven Ahlström och Fredrik Gunnarson. Duon har spelat ihop flera gånger tidigare däribland i tv-serierna "Den osannolika mördaren" och "Wallander".

Läs mer på: https://kulturhusetstadsteatern.se/teater/adressat-okand