Kliv in i en värld av spännande berättelser!

Älskar du också svensk historia? Då är detta något för dig! Populär Historia är Sveriges ledande magasin om historia och ges ut sedan 1991. Här skriver forskare, journalister och författare om allt från forn- till nutid – allt som oftast med tydlig koppling till svensk historia. De välskrivna artiklarna berättar om intressanta personer, händelser och fenomen under olika historiska epoker som till exempel medeltiden, stormaktstiden och 1900-talet. Varje nummer innehåller även nyheter, recensioner, frågor & svar, korsord & quiz.

1 december 2016

Slaget vid Gettysburg - svenskarna som sted för Lincoln

Över 3000 svenskar deltog som soldater i det amerikanska inbördeskriget. Många värvades direkt efter att de stigit av emigrantfartygen i New York.

Läs hela berättelsen om de svenska invandrarna som deltog i det blodiga amerikanska inbördeskriget här.


De svenska SS-fruarna

De skulle bli hustrur till tyska SS-män och hade i uppdrag att föda ariska barn för att säkra nazismens framtid. I amerikanska National Archives finns spåren bevarade efter 218.500 utvalda kvinnor. Britta från Stockholm var en av dem.

Läs mycket mer om Brittas historia samt hennes, och många andra kvinnors, roll i nazisternas rasexperiment här.


Detta är bara två av otaliga berättelser du kan läsa om i Populär Historia. Här serveras du som läsare de mest spännande, nervpirrande och fascinerande historiska berättelserna från både Sverige och resten av världen, med text och bilder som är noga utvalda och alltid av högsta kvalitet.

Populär historia är Sveriges ledande tidning om populärhistoria, så om du vill hålla dig uppdaterad och lära dig ännu mer om historia är detta tidningen för dig.

Prova Populär Historia HÄR.  

Kanske är du intresserad av...

Läs också