Kliv in i en värld av spännande berättelser

Älskar du också svensk historia? Då är det här något för dig! Populär Historia är tidningen för dig som vill veta ännu mer om de mest fascinerande berättelserna genom tiderna.

17 november 2016

Slaget vid Gettysburg - svenskarna som sted för Lincoln

Över 3000 svenskar deltog som soldater i det amerikanska inbördeskriget. Många värvades direkt efter att de stigit av emigrantfartygen i New York.

Läs hela berättelsen om de svenska invandrarna som deltog i det blodiga amerikanska inbördeskriget här.


De svenska SS-fruarna

De skulle bli hustrur till tyska SS-män och hade i uppdrag att föda ariska barn för att säkra nazismens framtid. I amerikanska National Archives finns spåren bevarade efter 218.500 utvalda kvinnor. Britta från Stockholm var en av dem.

Läs mycket mer om Brittas historia samt hennes, och många andra kvinnors, roll i nazisternas rasexperiment här.


Detta är bara två av otaliga berättelser du kan läsa om i Populär Historia. Här serveras du som läsare de mest spännande, nervpirrande och fascinerande historiska berättelserna från både Sverige och resten av världen, med text och bilder som är noga utvalda och alltid av högsta kvalitet.

Populär historia är Sveriges ledande tidning om populärhistoria, så om du vill hålla dig uppdaterad och lära dig ännu mer om historia är detta tidningen för dig.

Prova Populär Historia HÄR.  

Också läsa